Digitaalinen kaavoitus sujuvoittaa ja nopeuttaa toimintaa rakennusalalla

Digitalisaatio on muuttanut merkittävästi monia toimialoja. Sen mahdollisuuksia voidaan hyödyntää nykyistä laajemmin myös kiinteistö- ja rakennusalalla. Digitaalinen kaavoitus eli digikaava on yksi tapa, jolla voidaan nopeuttaa alan prosesseja ja säästetään kustannuksia.Alla etuja, joita kehitteillä olevan digikaavan käyttö tuo.

 1. Digikaava tekee kaavoituksen läpiviemisestä selvästi nopeampaa

  Kaavoittaminen on nykyisellään hidasta. Prosessin läpiviemiseen kuluu keskimäärin 6-24 kuukautta, pahimmillaan jopa useita vuosia. Digitaalisen kaavoituksen avulla sujuvan kaavaprosessin (ei valituksia) saa toteutettua jopa 4,5 kuukaudessa.

 2. Kaavoitus siirtyy paperilta digitaaliseen ympäristöön

  Kaavoittaminen on työlästä. Perinteisesti kaavanlaatijan työpöydällä on mappikaupalla valmisteluaineistoa. Kun selvitysaineistoja käsitellään digitaalisesti sopivalla alustalla, ei mappeja tarvitse pyöritellä.

  Kun kaavatiedot julkaistaan 3D MAPGETS-alustan kaltaisessa ympäristössä, kaikki aiheeseen liittyvät suunnitelmat ja prosessit ovat välittömästä julkaisuhetkestä eteenpäin projektin eri osapuolten katsottavissa ja vertailtavissa.

  Tietokannasta muodostuu arkisto, jossa tieto on tallessa myöhempää tarvetta varten. Ilman mappeja.

 3. Digikaava tekee kaavoituksesta läpinäkyvää

  Digialustan käyttäminen kaavoitukseen helpottaa viestintää ja vuorovaikutusta kuntalaisten ja muiden sidosryhmien kanssa. Suunnitelmia voi kommentoida matkan varrella sähköisesti. Kun suunnitelmat päivittyvät kaikkien nähtäville reaaliaikaisesti, itse suunnittelutyö muuttuu aiempaa tasavertaisemmaksi ja sujuvammaksi ammattilaisten kesken.

  Tutustu digitaalisen kaavoituksen kehittämishankkeeseen tarkemmin tästä

  FCG Suunnittelu ja tekniikka on käynnistynyt kaksivuotisen Digikaavoitus-kokeiluhankkeen. Digikaavaa testataan muutamassa koekunnassa. Hanke sai 28 000 euron rahoituksen Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio -hanke KIRA-digiltä joulukuussa 2016. KIRA-digi toteuttaa hallituksen määrittämää julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta.

  fcg arkkitehdit jan tvrdy - kaupunkisuunnitteluJan Tvrdý (MSc) on monipuolinen yhdyskuntarakenteen ja ympäristön asiantuntija, jolla on pitkä kokemus kaupunkien ja maaseudun analysoinnista eri tarkastelumittakaavoissa yksittäisten korttelien tasolta miljoonien asukkaiden metropolialueisiin. Janin osaamisessa korostuu innovatiivisten analyysien ja objektiivisten vaikutusten arvioinnin yhteydessä havainnollistaminen ja paikkatiedon käyttö. Jan Tvrdy, projektipäällikkö, FCG Suunnittelu ja tekniikka, jan.tvrdy@fcg.fi

   

  Lue lisää muuttuvasta kaupunkisuunnittelusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s